Expositie Dubbelschaak

Op 9 november wordt de expositie Dubbelschaak geopend. Dit is een expositie van kunstwerken rond het thema schaken. De kunstenaressen Elfie Hertog en Joyce Weijers maken deze kunstwerken speciaal voor deze gelegenheid. De expositie Dubbelschaak vindt plaats in de expositieruimte van Victor4art. Er is om meerdere redenen gekozen voor de naam Dubbelschaak. Er zijn tegelijkertijd twee activiteiten (het schaaktoernooi en de expositie) en de expositie wordt verzorgd door twee kunstenaressen.

Elfie Hertog

Elfie Hertog won tweemaal de Talensprijs voor schilderkunst. Zij ziet in het schilderen steeds weer een uitdaging; steeds weer iets nieuws verzinnen of een nieuw verhaal vertellen. Haar werk is spannend en indrukwekkend wat betreft haar combinaties van behandelingen. Thema′s beginnen vaak figuratief maar al snel veranderen haar penseelstreken in boeiende abstracte composities.

Joyce Weijers

Joyce Weijers verruilde haar tekenpotloden in 1994 voor penselen en gouache om kort daarna over te gaan op olieverf. Tot op de dag van vandaag is olieverf nog steeds haar favoriete medium. Haar werk wordt vaak magisch realistisch en surrealistisch genoemd. Hoe dan ook, met haar voorstellingen creëert zij een nieuwe, eigen werkelijkheid.

Euregio Maas-Rijn
Succes Studiebegeleiding
ISPW