Opzet van het toernooi

Algemeen

Zoals de naam al zegt is het een vierkampentoernooi, d.w.z. de deelnemers worden op basis van hun toernooirating ingedeeld in groepen van 4 spelers. Iedere speler speelt één partij tegen elke andere speler in zijn groep. Op zaterdag wordt één partij gespeeld, op zondag twee. De toernooiorganisatie houdt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een speler ongeacht zijn rating in een andere groep in te delen.

Naast de open groepen zullen er ook twee invitatiegroepen zijn met spelers die door de organisatie speciaal hiervoor zijn uitgenodigd. Welke spelers dat zijn zal via deze website bekend worden gemaakt.

Locatie

Zowel het toernooi als de expositie vinden plaats in Het Streeperkruis, Streeperstraat 66 te Landgraaf. Ga naar locatie voor meer informatie.

Speeltempo

In de open groepen is het speeltempo 1:45 uur voor 40 zetten, gevolgd door 30 minuten extra voor de rest van de partij. De invitatiegroepen spelen volgens het Fischertempo: 1:45 uur voor 40 zetten, gevolgd door 15 minuten extra voor de rest van de partij met een increment van 15 seconden per zet vanaf zet 1.

Reglement

Het toernooireglement vind u hier.

Ratingverwerking

De uitslagen van het toernooi zullen voor ratingverwerking worden aangeboden aan de KNSB, aan de FIDE en aan de Deutsche Schachbund (DSB).

Inschrijven

Deelnemers worden verzocht zich bij voorkeur voor woensdag 1 juni in te schrijven via het inschrijfformulier op deze site. Inschrijven op de eerste speeldag is ook mogelijk op de speellocatie van 14:00 tot 14:30 uur. Telefonisch inschrijven is niet mogelijk.

Inschrijfgeld en prijzen

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per persoon voor alle groepen. Het inschrijfgeld dient bij voorkeur uiterlijk op zondag 29 mei te worden overgemaakt op IBAN NL83INGB0003488974 (BIC: INGBNL2A) ten name van "Schaakvereniging Schaesberg". Bij betaling na 29 mei zal € 2,50 administratiekosten in rekening gebracht. Deze maatregel is genomen om de start van het toernooi soepeler te laten verlopen.

In iedere groep zijn er twee prijzen. De winnaar van de groep ontvangt € 20,- aan prijzengeld, de nummer 2 van de groep ontvangt € 10,-. Indien twee of meer spelers in een groep evenveel punten hebben gescoord wordt de volgorde in de eindrangschikking bepaald door het aantal behaalde punten in de onderlinge partijen. Kan ook op basis daarvan geen onderscheid worden bepaald dan worden eventuele geldprijzen gedeeld.

Chinees buffet op zaterdag

Bij voldoende belangstelling is er op zaterdag, aansluitend aan de eerste ronde, de gelegenheid deel te nemen aan een Chinees buffet in de speellocatie. Dit buffet wordt verzorgd door Chinees specialiteitenrestaurant Hong Kong in Landgraaf. De kosten hiervan zijn €  15,- per persoon. Wie hieraan wil deelnemen kan dit aangeven bij het inschrijven voor het toernooi. Om te kunnen deelnemen aan dit buffet dienen zowel de inschrijving als de betaling van het totale inschrijfgeld uiterlijk op 29 mei bij de organisatie te zijn ontvangen!

Organisatie

De organisatie van de Victor Schaakvierkampen is in handen van Schaakvereniging Schaesberg uit Landgraaf. De toernooi-organisatie bestaat o.a. uit de volgende personen.

Ralf Ploumen Toernooicoördinator
René Coenjaerts Voorzitter Schaakvereniging Schaesberg
Paul Thissen Penningmeester Schaakvereniging Schaesberg
Jos Jeurissen Logistiek
IA Luc Cornet Hoofdarbiter
Eric Barentsen Arbiter
Euregio Maas-Rijn
Succes Studiebegeleiding
ISPW